Tillbehör


Bottenplatta och gnistskydd


Tulikivi bottenplatta

Bottenplattorna som är konstruerade separat för respektive modell ger din Tulikivi-ugn ett nytt utseende. Bottenplattan höjer skorstensanslutningarna 60 mm. I våra senaste modeller ingår bottenplattan i priset.


Eleganta stengolv och gnistskydd framför ugnen

Med Tulikivis standardplattor kan man skapa ett ståtligt stengolv framför ugnen som samtidigt fungerar som gnistskydd. Ett stengolv i samma material som ugnen skapar harmoni. Prova också granitplattor och varför inte ett gnistskydd i granit. Gnistskyddets tjocklek är 15 mm.


Tulikivi-skorstenar

Den typgodkända Tulikiviskorstenen är en lösning i hus som saknar skorsten. Skorstenen av sten är ett inredningselement som kompletterar ugnen upp till innertaket. Om ugnen placeras mitt i ett rum behövs ingen brandmur.


Det är bäst att planera skorstenen tillsammans med ugnsmontören eller säljaren. Du kan, beroende på hus och önskemål, behöva extra tillbehör och speciallösningar förutom basleveransen av skorstenen. Om du bygger om, ber du att en ugnsmontör gör ett hembesök. Om du bygger nytt, ber du att en Tulikivis återförsäljare kontaktar dig.


Tulikivi-ugn fungerar också med elström

En Tulikivi-ugn kan också värmas med elström. När elmotstånd installeras i ugnens sidokanaler omvandlas ugnen till en flerfunktionsugn. Det finns möjligheter att installera elmotstånd i nästan alla Tulikivi-ugnar.


Med elmotstånd kan du utnyttja förmånlig nattström. Värmen lagras på natten och kan användas under dagen. Ugnen sköter uppvärmningen även då huset står tomt eller när du inte har tid att elda.


I en sommarstuga kan ugnen användas för basuppvärmning. Med elmotstånd kan du utnyttja förmånlig nattström. Värmen lagras på natten och kan användas under dagen.


Ugnen sköter uppvärmningen även då huset står tomt eller när du inte har tid att elda. I en sommarstuga kan ugnen användas för basuppvärmning.


Obs! Det är enklast att installera elmotstånden då ugnen monteras.


En auktoriserad Tulikivi-montör utför elkopplingen inne i ugnen så att den är klar för användning.


Ytbehandling ger ugnarna nya möjligheter till ett personligt utseende


Rigata-yta

Med den nya Rigata-ytbehandling får täljstensugnarna en ny dimension. Räfflingen bryter den släta ytan och lättar upp brasugnens karaktär. Raka, slät ytor kan ersättas med Rigata-ytan. I produkter med Rigata-yta är ytan på hörnstycken, hyllor och andra infällningar slipade, såsom hos TU 2203/10 med Rigata-yta. Be Tulikiviförsäljaren om extra uppgifter om det går att använda Rigata-yta i den standardugn du valt ut.


Borstad yta

Borstbehandling tar fram stenens olika mineraler och gör stenen ljusare. Borstningen av det mjukaste stenmaterialet når djupare än det hårdare materialet och hårda mineraler bildar ett eget mönster i plattans yta. Denna behandling ger stenens yta liv. Borstad yta passar bäst på täljstenssorterna Tulikivi Sky- och Tulikivi Blue.


Punkthamrad Tulikivi Classic

En punkthamrad stenyta blir ljusare och får ett lättare utseende.Punkthamring ger ett regelbundet mönster. Punkthamringen kan även användas för en del av ytbehandlingen som t.ex.på bilden med TU 1208/54, där de raka ytorna är punkthamrade och de välvda ytorna slipade på normalt sätt.Punkthamring kan ej utföras på välvda ytor.


Brett sortiment av täljstenssorter


Tulikivi Classic–täljsten

Tulikivi Classic är den populäraste stensorten i våra ugnar. Den traditionella Tulikivi Classic–täljstenens allmänna nyans varierar från ljusgrå till pärlgrå. Den har en för natursten karaktäristisk färgskiftning som ger liv åt ytan.


Tulikivi Sky–täljsten

Tulikivi Sky–täljsten har ett livfullt molnmönster. Alla standardmodeller kan beställas i utförande med Tulikivi Sky-täljsten. Tulikivi Sky–täljstenen kan ej användas till cylinderformade detaljer. Be att få en offert på den ugn du önskar i utförande med Tulikivi Sky–täljsten av din Tulikiviåterförsäljare.


Tulikivi Blue–täljsten

Den blånyanserade Tulikivi Blue-täljstenen innehåller kraftiga ljusa ränder som förekommer antingen i samma riktning eller som ett nätmönster. Alla standardmodeller kan beställas i utförande med Tulikivi Blue-täljsten. Tulikivi Blue–täljstenen kan ej användas till cylinderformade detaljer. Be att få en offert på den ugn du önskar i utförande med Tulikivi Blue–täljsten av din Tulikiviåterförsäljare.